Открийте своята мечтана ваканция

Сибиу - Алба Юлия - Хунедоара - Турда

Сибиу - Алба Юлия - Хунедоара - Солна мина Турда

3 дни/2 нощувки

дати на тръгване: 21.09.2019

 

1- ВИ ДЕН 

06.00ч. - Отпътуване от град Русе /Централна ЖП Гара/.

05.00ч. - Отпътуване от град Разград /хотел Централ/.

По пътя разглеждане на манастира Куртя де Аржеш., основан 1512 год и е главен архиерейски храм на владетелите на Влахия през 16 век. Тук са положени телата на членовете на кралското семейство; Нягое Басараб, Карол I-ви и цар Фердинанд I. Отпътуване и посещение на Солна мина Окнеле Мари - бивша солна мина, устроена като музей. Разположена е върху площ от 10 дка. Температурата вътре е 13-15º. Въздухът е много здравословен и подходящ за хора с белодробни проблеми. Височината на залите е 8 м. Тук се намира най-голямата подземна църква в Румъния. Отпътуване за Манастир Козия, в туристическия град Калиманещи -манастирски комплекс в долината Олт. Пристигане в град Сибиу. Сибиу е най-големия и богат град в средновековна Трансилвания. Бил е основан от германски заселници и затова носи името Херманщад. Сибиу е избран за културна столица на Европа заедно с Люксембург през 2007г. Една от седемте крепости на Румъния. Разположен е на два основни средновековни, търговски пътя. Пешеходна обиколка – разглеждане на крепостната стена и кулите на различните средновековни гилдии, природонаучния музей (отвън), Големия площад, Католическата църква Св. Троица, Двореца Брукентал, Малкия площад, Кулата на Съвета, Моста на лъжите, Площад Хюет, Евангелистката църква Св. Богородица. Настаняване. Нощувка. Свободно време.

2- РИ ДЕН

Закуска;  Отпътуване за солна мина „Турда“- музей на солта и минното дело в Трансилвания. В мината могат да се наблюдават всички цветове на солта - от графитено сиво до снежно бяло, красиви солни сталактити и солни кристали, съоръжения за добив и транспортиране на сол. В галерия Рудолф се намират различни увеселителните атракции а в галерия Терезия, се намира „езерото с лодки“. Отпътуване за Алба Юлия. Каролина е познат още под името Белград или Бялата крепост, столицата на Княжество Трансилвания. Крепостта е истинско инженерно постижение, разположена на най-високата точка в околността на града. Един от най-богатите и най-добре пазени градове-крепости в историята на Румъния. Известен е с това, че тук бива подписано обединението на трите княжества под общото име-Румъния. Пешеходна обиколка на цитаделата Алба Юлия, Княжеския дворец, Православната църква, Католическата църква и Музея на Обединението, както и сградата на Обединението, трансилванска ковчезница и останките от монетния двор.; Университета Първи декември, който се намира в сградата на двореца на министъра на финансите на Княжество Трансилвания. Затвора на Хореа. Настаняване. Нощувка. Свободно време.

3- ТИ ДЕН

Закуска; Отпътуване за  Хунедоара, където се намира красивия дворец на унгарско-трансилванския крал Янош Хуняди, подарен му от крал Сигизмунд. Намира се в западния дял на историческата област Трансилвания, близо до границата с Банат; Разглеждане на Замъка на Корвините, считан за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Двореца е изпълнен с множество загадки и легенди, свързани и с Влад Цепеш „Граф Дракула“. Свободно време; Отпътуване за България; Пристигане в България вечерта.

ЦЕНА: 235 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

лицензиран туристически транспорт; 2 нощувки със закуски, 1 вечея в хотел 2/3* в района Сибиу и Алба Юлия; магистрални и пътни такси, паркинги; медицинска застраховка;

представител на „ВГ ТУР“ ЕООД и екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:  входни такси за туристическите обекти:

·  Музей Брукентал  – възрастни - 13 леи; пенсионери – 10леи; ученици и студенти – 5 леи; такса снимане – 120 леи;

·  Солна Мина Турда – 40 леи за възрастни; 15 леи за деца и пенсионери;

·  Манастира Куртя де Аржеш –

·  Замък на Корвините – 30 леи; пенсионери – 10 леи; студенти/ученици – 5 леи; такса снимане – 5 леи;

·  Солна мина Окнеле Маре  – 25 леи;

·  1 лея = 0.45 лв.

  Допълнителни условия:

 

·         Доплащане за единична стая – 70 лв;

·         За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (лична карта или международен паспорт). При не придружаване от единия или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация за пътуване извън страната и копие от акт за раждане.

·         лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;

·         Допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите и платите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

 Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!! 

Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!! 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите. Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!  

Туроператор „ВГ ТУР“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със седалище и адрес на управление: София, бул. „Княз Дондуков“59, и с полица 13160191700000001//02.03.2019г. валидна от 00.00ч на 01.03.2020.

 

 

Галерия

Офертата изтича след

Дни Часа Минути Секунди

Условия за записване

2018 ВГ Тур