Открийте своята мечтана ваканция

ПО СЛЕДИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

ПО СЛЕДИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Маршрут: Варна-Истанбул-Анкара-Кападокия-Коня-Памуккале-Ефес-Кушадасъ-Бергама-Ассос-Троя-Варна

дата на тръгване:  01.09.2019 - 08.09.2019  / 8 дневна

Едно вълнуващо пътуване във времето по следите на велики цивилизации. 

Преминавайки по маршрута: Истанбул-Анкара-Кападокия-Коня-Памуккале-Ефес-Кушадасъ-Бергама-Ассос-Троя, се посещават 10 града от древна и съвременна Турция. Разглеждат се уникални архитектурни паметници, артефакти, реликви, фрески и статуи, останали в наследство от пет древни световни цивилизации.

ПЪРВИ ДЕН – 01.09.2019

Отпътуване от: Гр. Варна в 06.00ч. от ул. “Антим I“; гр. Бургас в 08.00ч. от бензиностанция OMV;

Пристигане в Истанбул около 13.00ч. Посещение на на Търговски център Aqua Florya и по желание намиращият се там Istanbul Aqvarium (вход за аквариума – 85 YTL).  Настаняване в хотел Bekdas 4*. В 19.30ч., по желание, нощен круиз на кораб по Босфора, с програма, вечеря и местни напитки без ограничение срещу 40 €. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН – 02.09.2019

 След закуската в хотела, следва обзорна обиколка на Истанбул, която започва с Константинополския хиподрум, където се намират Египетския обелиск, пренесен от храма на Аполон и Змийската колона, от храм в Делфи. Продължава с най-величественият паметник на християнската архитектура, строен по време на разцвета на византийското изкуство - църквата Света София. Следва посещение на изключително елегантната имперска джамия Султан Ахмед, с нейните 6 минарета и великолепния интериор, украсен със сини и бели плочки от Изник. След това ще се разходите из градините и залите на двореца Топкапъ, от където 400г. се е управлявала Османската империя. Следва преминаване през Босфорския мост в азиатската част и преход до Анкара. Там настаняването е в хотел 4*, а вечерята е в 19.00ч., Свободно време и възможност за  пешеходна разходка. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 03.09.2019

  Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма продължава с посещение на музея на Анатолийските цивилизации, съхранили и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Следва разглеждане на крепостта на Анкара и Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република - Кемал Ататюрк. Музеят е разположен на площ от 750 000 м2 и строен в продължение на девет години. Отпътуване за Кападокия в 12.30ч. Прави се почивка на второто по големина езеро в Турция и един от най-солените водни басейни в света – езерото Тузгьол. Пристигане в Кападокия. Следва посещение на музея на керамиката "Гюрай",а след това и на фабриката за керамика в град Аванос - градът на майсторите на керамиката, където направо пред вас ще бъдат създадени уникални изделия. Ще имате възможност собственоръчно да изработите ваза на грънчарско колело и да закупите сувенири или продкти от керамика. Настаняване в хотел 5*. Вечеря. По желание, организиране на тематична вечер в истински Керван сарай от XIII век, където ще станете свидетели на уникален автентичен ритуал на въртящите се монаси – дервиши (срещу допълнително зплащане от 20€). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.09.2019

  В 05:30 сутринта, по изгрев слънце, любителите на силните усещания могат да полетят с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия, срещу допълнително заплащане от 150 €. Закуската е в 07.00ч. Следва посещение на долината Пашаба, винарната Турасан в Юргюп, долината Дервент, панорамата от живописното градче Ючхисар и панорамата към долината Гюреме. Екскурзионната програма продължава с посещение на открития музей  Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си фрески, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Следва загадъчният подземен град Каймаклъ, който е предоставял  сигурно убежище за хората от нашествията на завоевателите. Открит е още през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му, по близо стоте тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви, спални помещения, каменни трапезарии, хранилища за вино и за хранителни продукти - всичко необходимо за живот под земата в продължение на месеци. Връщане в хотела. По желание, посещение на ресторант с фолклорна програма, включваща ориенталски танци (срещу допълнително заплащане от 25€). Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 05.09.2019

  Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале. По пътя посещение на Султан Хан в град Аксарай (най-големия Кервансарай в света). Пристигане в град Коня и посещение на религиозния комплекс Мевляна, където е гробницата на ислямския философ Мевляна Руми. Той е създател на учението и ордена на въртящите се дервиши – танцуващите монаси, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Пристигане в Памуккале и настаняване в Спа хотел Richmond  4*. Вечеря. Нощувка.

 ШЕСТИ ДЕН – 06.09.2019

  Закуска. Разглеждане на най-големия некропол на Анадола и загадъчните археологически останки на античния град Хиераполис. Заради горещите извори в близост до Хиераполис, цялата местност е известна като Памуккале - удивителен природен феномен с причудливи и ослепително бели варовикови каскади (тераси). Изворите на Памуккале привличат посетители от различни части на света, през вековете и до днес, не само заради природните си красоти, а и заради изключително целебните си води, в които и вие ще имате възможност да се потопите. След това Ви очаква преход по Егейското крайбрежие. Тук ще надникнете в дома, където Богородица е прекарала последните години от живота си. Можете да закачите свое желание на “Стената на желанията“ на нейния дом, както правят милиони поклонници от цял свят. Турът продължава с посещение на храма на Свети Иван Богослов и джамията Иса Бей. Това е всичко за деня. Пристигане в Кушадасъ и настаняване в уютен хотел 4* на брега на курортния град. Вечеря. След вечеря можете да се разходите из града и да вдишате аромата на Егейско море. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 07.09.2019

  Закуска. Посещение на античния град Ефес - градът, който толкова често, както Йеросалим, се споменава в Библията. Това е един от центровете на християнството. Тук ще видите останки от храма на Артемида. Величественият храм е посветен на гръцката богиня Артемида и се приема като едно от седемте чудеса на древния свят. Предстои преход до акропола на столицата на Пергамското царство – Пергам. Той е разположен на висок хълм и е интересен със своя античен театър, на който пейките за зрителите са разположени на почти вертикалната страна на хълма. Там се намират останките от: Храма на Траян, легендарния олтар на Зевс и най-голямата библиотека в античността, където са били изработени първия пергамент и първата книга. Отпътуване за Асос. Настаняване в Асос в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 08.09.2019

  Закуска. Посещение на акропола на град Асос (града на Аристотел), разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а на върха се намира удивителният  храм на Атина. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос. Следва преход и посещение на Троя -  легендарен град и център на Троянската война. Там е бойното поле, където са се сръжавали Ахил и Хектор. Местността е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Отпътуване към Чанаккале. Преминаване с ферибот в европейската част на Турция през Дарданелите. Пристигане в България.

 ПО ВРЕМЕ НА ТОВА ВЪЛНУВАЩО ПЪТУВАНЕ, ЗА ОСЕМ ДНИ, ВИЕ ЩЕ ПОСЕТИТЕ ЕВРОПА И АЗИЯ, ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ ДЕСЕТ ГРАДА ОТ ДРЕВНА И СЪВРЕМЕННА ТУРЦИЯ. ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ПЕТ ДРЕВНИ СВЕТОВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ, ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ ДВАДЕСЕТ УНИКАЛНИ АРХИТЕКТУРНИ ПАМЕТНИКА И ЩЕ ВИДИТЕ НАЙ-МАЛКО 1000 АРТЕФАКТА, РЕЛИКВИ, ФРЕСКИ И СТАТУИ, ОБЩАТА ВЪЗРАСТ НА КОИТО Е НЕ ПО-МАЛКА ОТ 100 000 ГОДИНИ.

 Цена за възрастен в двойна стая 870 лв.

 Цена за възрастен в самостоятелна стая1020 лв.

 Цените включват:

  • Транспорт с лицензиран aвтобус по описания маршрут (с включени фериботни и магистрални такси)
  • Професионално екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език
  • Посещение на историческите обекти описани в програмата на екскурзията (с включени входни такси)
  • Обзорна обиколка на Истанбул
  • Седем нощувки в хотели 4*и 5*
  • Седем закуски в хотели 4*и 5*
  • Шест вечери в хотели 4*и 5*
  • Медицинска застраховка с Асистанс покритие 5 000 евро

 Допълнителни мероприятия /по желание/:

     *  Посещение на Istanbul Aqvarium - вход за аквариума – 85 YTL;

     *  Нощен круиз на кораб по Босфора, с програма, вечеря и местни напитки без ограничение - 40 €; 

     *  Организиране на тематична вечер в истински Керван сарай от XIII век - 20€;

     *  Полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия - 150 €;

     *  Посещение на ресторант с фолклорна програма, включваща ориенталски танци - 25€;

Полезна информация

          За лица под 18 години се изискват документ за самоличност на детето (международен паспорт), оригинал и две копия от акта за раждане. При не придружаване от      единия  или и от двамата родители, се изискват оригинал и две копия на нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.                 

          Международен паспорт с 5-месечна валидност към крайната дата на пътуването;

          Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека;

          При недостиг на минималния брой туристи, фирмата запазва правото си за отмяна на екскурзията 7 дни преди началото и!

          Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти! 

Туроператор „ВГ ТУР“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със седалище и адрес на управление: София, бул. „Княз Дондуков“59, и с полица 13160191700000001//21.01.2019г.

 

Галерия

Офертата изтича след

Дни Часа Минути Секунди

Условия за записване

2018 ВГ Тур